Dirigenten

svend arne

 

Svend Arne – like viktig for oss som Nils Arne var for RBK

 

 

Svend Arne Sørum var med i Klæbu Skolemusikkorps fra dag én; en tidlig høstdag i 1967. Vi skjønte allerede da at noe stort var på gang, for han var den første som lærte seg C-durskalaen, og ble fra første øvelse et forbilde for alle oss andre som var så heldige å få være med i det nystartede skolekorpset.

Deretter ble han sittende med sin førstestemme på trompet. Han var i hele sin aktive karriere korpsets støttespiller. Den karrieren var lang, for han gjorde som gode skolekorpsmedlemmer skal gjøre: Han deltok til etter at han hadde begynt å kjøre bil, og hadde sine førsteer.

I 1973 fikk han sine første instruktøroppdrag av dirigent Magne Vik, og tre år senere, i 1976, ble han en slags hjelpedirigent.

Han spilte seg naturligvis inn i gardemusikken, og han spilte seg inn på Musikkonservatoriet. Da fikk han sitt første musikalske tilbakeslag: Leppene tålte ikke hardkjøret på trompeten. Han måtte gi opp. En karriere var slutt før den var begynt.

Men Svend Arne mistet ikke motet. Han begynte med fiolin. Han hadde allerede gått på Toneheim Musikkfolkehøyskole, og en ny karriere var på gang: Dirigenten, instruktøren Svend Arne Sørum var født.

Sånn ble det for alle oss andre til en gledelig historie at han ikke kunne bli profesjonell utøvende trompetist. I de siste elleve årene har han vært fulltids dirigent og instruktør, for kor, korps, storband og på musikkskolene på Røros og i Klæbu.

Skolekorpset har han dirigert i to perioder, fra 1990 til –92 – og nå sist fra 1998, og forhåpentligvis i mange, mange år fremover.

Han har fått kulturprisen i to kommuner; På Røros og i Klæbu. Den synes like velfortjent begge steder. En behøver ikke være verken kompis eller klæbygg for å forstå at Svend Arne er en av landsdelens betydeligste dirigenter. Mer enn én gang har han gitt inntrykk av å ha tryllet med korpset vårt, men så har han bare jobbet hardt og nesten lekt seg med ungene og ungdommen.

Når Klæbu Skolemusikkorps i dag fremstår som et av Trøndelags beste korps, er det i veldig stor grad Svend Arnes fortjeneste. Først og fremst har han naturligvis fagkunnskap, men han har noe annet, som er nesten like viktig; Et brennende engasjement.

Det er blitt ganske umulig å se for seg Klæbu Skolemusikkorps uten Svend Arne som dirigent. Han skal bli hva gamle Stokke var for Småbispan.

Klæbu Skolemusikkorps skal i mange, mange år være av landsdelens beste korps – minst.

Svend Arne er garantisten for det.

Informasjon fra dirigentene

Klikk her for å lese informasjon fra dirigenetene for kommende arrangement, som reportoar etc.

Vil du være med i korpset?

vil du spille i korpsBenytt vårt skjema på nettsiden eller fyll rekrutteringsfolder og lever til kulturskolen.